Gott nytt År

önskar QUA

Guldåret 2022


Vi kan se tillbaka på ett framgångsrikt år för Quatre Boule. Seriesegern i veteranernas elitserie är riktigt stort. Efter Oåren 2020 och 2021 är det skönt att se bakåt på 2022.

 

Planeringen för elitlaget började under hösten 2021 men grusades av Corona i januari när fyrlingen och Hallsvenskan ställdes in. Det var först i mars som delar av elitlaget kunde börja tävla. Fyrmanna-V55 i Jönköping slutade med en femteplats för Michael N, Matts, Ante och undertecknad.


Anders Blixt blev som ny i klubben trea i landslagskvalet för V55 och visade att han ville in i elitlaget. Årets första guld togs i  Bjufors Open i Staffanstorp. Anders, Jerry och undertecknad vann finalen med 13-0.


Guld två togs i Äggcupen V60 av Michael  och Terje. I öppen klass gick Mats och undertecknad till final men förlorade lite oturligt mot två danskar. Guld tre togs i Påskasmällen av Klas och Lisbeth. I början av säsongen visade Klas fin form och tog fjärde guldet i Grizzlysingeln V65.


Klubbens medlemmar spelade mycket och bra i maj. I Trelleborg Open V65 blev Tommy trea med Dennis, i V55 blev Karin och Christer trea och i öppen trippel blev Anders, Jerry och undertecknad tvåa. Tvåa i Vellingedubbeln blev med Anders och Jerry. Lynn hamna på fin tredjeplats.


DM i Malmö


I stora DM som spelades vid Bouletoftahallen kom Ib tvåa och Christer trea i singel för V65 och i V65 trippel kom Jovanka, Ronny och Klas trea. Lynn och undertecknad blev trea i mixeddubbel V55. Klubben femte guld kom i DM skytte för öppen klass genom undertecknad som därmed kvalificerade sig till SM-veckan i Linköping. I mixedtrippel blev det silver med guldsmak genom Matts, Lynn och undertecknad.


Guldet i elitserien


Till Täby norra Stockholm bar det av med Matts bakom ratten. Utanför Landskrona blir det trafikstockning eftersom en lastbil havererat. Regnet öste ner efter Hallandsåsen. I Stockholm kör vi fel i tunnlarna och en lastbilschaufför tutar irriterat när vi byter fil. Vi körde ut och testade banorna innan vi fixar hotellet i Täby. 


Lag 2 med Ante (som aldrig ger sig) som läggare, Anders som lysande mittspelare och jag själv som skytt börjar trögt mot Sundsvall men lagen vinner med 4-0. Lag 2 gör en otroligt bra match mot Boulejevikerna 2-2. Lag 1 med Lynn som läggare och  Mats  och Michael N som skytt gjorde det riktigt bra mot Kärnan 2-2. Michael Uppström tar ut lag, coachade och hoppade in som reserv när det behövdes. Hotellet och hotellets restaurang blir en samlingspunkt på kvällen. Vi låg trea i serien.


På morgonen spelade vi oavgjort mot BOO och vi hade bara en vinst och tre oavgjorda möten. Nykomlingen Fagersjö besegras med 3-1. I en av rundorna sköt Michael Nilsson två skott, Mats  ”Mr Carreau” två och avslutningsvis sköt Lynn hem tre poäng. Hemresan blev riktigt trevlig. Vi låg tvåa efter Boulero med sista omgången på hemmabanorna i  Malmö.


Det kändes riktigt bra inför avslutningen i Malmö även om tävlingskommittén ändrade förutsättningarna strax innan. Tre matcher skulle avverkas på lördag. QUA startade bra med 4-0 mot Gävle och Slottsskogen. Jerry stortrivdes som läggare med Anders och undertecknad. Lag 1 med Ante var minst lika bra med Michael N och Mats. Nu mötte vi Boulero och det började perfekt med två vinster. Sedan spelade Ante, Mats och Michael otroligt bra boule och vinner med 13-0. Saken var klar vi hade vunnit serien. Lynn och Michael U coachade oss hela Lördagen.

På söndagen mötte vi den för oss betydelselösa matchen  mot Knäred. Lynn, Anders och undertecknad tog ända segern och det blev förlust med 1-3. Guld  var ändå vårt. QUA har nu 6 guld och snart kommer även det sjunde.


Distrikserien div 3 för veteraner


QUA vinner Distriktsserien för veteraner div 3 och går upp till förbundsserien div 2. Roland Bengtsson, Tommy Karlsson, Jerry Käsper, Christer Larsson, Kerstin Larsson, Ronny Björkman, Birgitta Morau, Åke Kullman, Tommy Ljungkvist, Jovanka Kristiansson, Birgitta Persson och Sven Jönhede spelar i laget.


Hallsvenskan 2022


QUA vinner Hallsvenskan div 4 och går upp i div 3. Tommy Karlsson, Rune Elisson, Jovankan Kristiansson, Karin Petrander, Flemming Ipsen och Jan Ahlström. Tommy Ljungkvist, , Ante Turkaij, Lisbeth Källström, Benny Andersson, Kerstin Uppström, Klas Nilsson, Michael Uppström, Anders Blixt,  Johnny Persson, Ante Turkalj, Jerry Käsper, Marianne Lilja Nilsson, Birgitta Persson, Christer Pettersson, Anette Jensen och Kristina Wik ser till att det åttonde guldet bärgas.


Varbergs Strancup och SM i Jönköping


I Varbergs strandcup blir det en fin tredjeplats i V55 trippel. På det varma SM i Jönköping är det Christer L och Ronny som tar silver i V75 dubbel. Veckan innan blir jag sjua öppen klass, skytte under SM veckan i Lidköping. 


Tionde guldet


I tävlingen SME65 tar Ronny och Christer S Guld nr nio och i Björnspelen fixar Ib och Dennis tionde guldet. 10 Guld och dessutom 10 år sedan förra elitserieguldet. En stor fest avslutade året för att fira hela klubben. Det är många som genom ideella krafter har lagt grunden för detta guld.


Styrelsen har jobbat hårt för dessa guld. Michael som UK har lag ner stort engagemang och kunnande. Banskötare, reserver och alla som sparrat och hejat på.

Nästa år kommer elitlaget och division 2 laget spela i Västerås, juni och i Ulricehamn, augusti eftersom båda tillhör förbundsserien kan vi åka tillsammans. Vi är många som ser fram mot 2023 efter detta guldår.


Bill Jakobson

Prylar för boule

 

Det finns många bra prylar man kan ha med sig till en bouletävling eller träning.


När jag skulle möta ladslagspelaren Ivar Liljegren i öppen singel kändes allt bra men vid ett av mina sista kast känner jag hur det smärtade till i kasthanden. En flisa från klotet jag kastade hade rivit upp ett djupt sår på kasthandens lillfinger. Blodet strömmade ut och Ivar tycker att jag skulle besöka sjukvårdarna och lovade vänta.


Hos sjukvårdarna blir mitt lillfinger tvättat och omplåstrat och jag tänker att ett plåster på lillfingret inte borde göra någon skillnad. Det visar sig att jag har helt fel. Lillfingret är mycket betydelsefullt speciellt för mina plomberingar. Jag lyckas skjuta till mig några poäng men är annars chanslös. Ivar tycker lite synd om mig efter matchen.


Efter matchen tar jag bort plåstret och spelar med handskar istället. Det visar sig vara en bra åtgärd och jag spelar utan problem. De blev tillslut en 16-delsfinal och 17 plats med mersmak. Handskar spelar jag med under vinterhalvåret utomhus. Jag använder det också utomhus vid regn vilket gör att jag inte är beroende av vädret när jag skjuter.

Mina handskar stoppas ner i väskan inomhus och utomhus  när det inte är regn eller kallt. Det är känslan i huden som jag vill åt. När det gäller skruv kan jag till och med ha fördel av handskar. Det här med flisor, grader etc på kloten är ett problem som man kan lösa genom att slå klotet mot varandra.


Under 2022 års seriespel i elitserien fick jag en riktigt fin present. Det var Roger Andersson från Gävle  som kom med en egen lösning. Ett kapat metallrör visade sig vara perfekt för att slipa bort grader på klot. Grattis till vinsten sa han och gav mig röret. Det är bara att gnugga röret mot klotet så försvinner alla metallflisor i ett nafs.

På min 60-årsdag fick jag en present av Håkan Paaske. Det är en liten metallbit med måtten som finns mellan klot och lille på en bana för precisionsskjutning. Det är framför allt när jag träna station 2,3 och 4 jag använder den för att snabbt kunna lägga upp klotet för nästa skott med rätt avstånd. Metallbiten ligger i en liten spann med tre svarta klot, svart- och ljus lille. Denna spann och ett ljust mål klot plockar jag med mig när jag tränar skott.

Hej Boulevänner!

 

Här kommer årets sista medlemsinfo.

 

MBA

Bouletoftahallen är stängd över jul och nyår och öppnar igen månd. 9/1-23.

Priserna på entréavgifterna kommer att höjas 2023.

Enligt MBA´s hemsida är hallens öppettider 2023:

Dagtider: måndag-onsdag 10.00-15.00 och torsdag 10.00-14.00.

Kvällstider: måndag-onsdag 18.00-21.00.

Bifogar inbjudan till Annandagsboule.

 

Cafépass

Som vanligt ska klubbarna öppna hallen och bemanna caféet på kvällarna. QUA har hand om caféet varje tisdagskväll. Onsdagskvällar tar de som tränar från QUA hand om. Lista kommer att sättas upp på QUA´s anslagstavla. Egentligen behövs det endast en person mellan ca 17.45-21.00, men ni väljer själva om ni vill vara 2 personer.

 

Nyckeln till kassaapparaten kommer att sitta i. Vrid nyckeln till REG1.

Kjerstin Andersson kommer och hjälper till att stänga senare på kvällen. Om folket går hem tidigare än 21.00 så ring Kjerstin på tel.nr. 0705-237979 så att hon kan komma till hallen tidigare.

 

Bemanning dagtid

Som tidigare ska klubbarna bemanna hallen på torsdagar på dagtid. Januari – april är det

5 torsdagar. Lista kommer att sättas upp på anslagstavlan. V.v. hjälp till.

 

Tävlingar

Snart är det dags för tävlingar i hallen. Den första är Sv.Cupen Öppen som äger rum

14-15/1. KONS ska bemanna caféet på lördagen och QUA på söndagen 15/1. Det är inte så många lag, så det behövs endast 2 personer 8.00-12.30 och 2 personer 12.30-slut. Det behövs även 1 person 10.00-14.00 som hjälper till och grillar.

Om någon vill hjälpa till i caféet v.v. hör av er.

 

Hallsvenskan

Det är nya regler i Hallsvenskan. Endast 1 lag från varje förening får anmäla sig. Vi har anmält 1 lag i div. 1. För att få jämna serier kan det behövas fler lag. Vi har pga detta anmält ytterligare 1 lag. I dagsläget vet vi alltså inte om vi får spela med 1 eller 2 lag.

Lista kommer att sättas upp på anslagstavlan, där ni kan anmäla ert intresse.

Ev. delar SSBF upp serierna så att man spelar antingen lördag eller söndag beroende på antal lag.

Speldagar är: 21/22 januari, 18/19 februari, 4/5 mars, 4/5 november och ev. 19 nov. och ev. 10 december. Spelplatser vet vi inget om ännu.

 

Tidigare har de som spelat Hallsvenskan inte fått någon körersättning. Men eftersom bensinen har stigit i pris har styrelsen bestämt att föraren får 15,-/mil från QUA samt att passagerna ska betala 10,-/mil till föraren. Åker man 5 personer kan man ju faktiskt åka i en bil.

 

Medlemsomröstningen

Styrelsen har ju haft en omröstning angående om utomstående personer utan medlemskap i QUA får vara med och träna med QUA på tisdagar.

Resultatet blev följande:

Ja                44 st

Nej             11 st

Ej svarat      6 st

 

Detta betyder ju att utomstående får vara med och träna med QUA på tisdagskvällarna. Förhoppningsvis kan vi få nya medlemmar på detta sätt.

 

Julfesten 2022

Fredagen 9/12 hade QUA en kombinerad jul/guldfest. Vi var 32 deltagare som fick glögg och pepparkakor, åt en god jultallrik, fick kaffe o kaka och spelade lite boule. Julklappar delades ut och det fanns 2 lotterier med fina vinpriser.

QUA tackar festkommittén, Kerstin Larsson och Ronny Björkman med var sin flaska bubbel.


Styrelsen önskar alla medlemmar En God Jul och

Ett Gott nytt år


Nyhetsarkiv för QUA

Gamla publicerade nyheter hittar du genom att bläddra i nyhetsarkivet. Klicka på knappen nedan för att koma till arkivet.


Annandagsboule

Måndagen 26 december i Bouletoftahallen.


Anmälan senast 09.30, helst i förväg på listan i hallen eller på vår facebook sida.

4 lottade matcher, kan ev bli på tid eller start vid 2-2.

Kostnad 50 kr, då ingår en halv fralla och kaffe eller the.

Insats för spel 20 kr. Dessa pengar går ut igen

till vinster.

Du behöver ingen licens för att spela, så tag med dig vännerna och ha en trevlig dag tillsammans.


Välkomna och slipp julrean!

Svenska cupen öppen och Hallsvenskan


Lottningen är klar och UK har tagit ut lagen till Svenska cupen öppen och Hallsvenskan


Quatre Boule möter Kalmar i svenska cupens 16-delsfinal som spelas i Malmö söndagen den 15 januari kl 930. Vid vinst möter vi troligtvis Malmöklubbarna Coccinelle eller La Boule d'Or i åttondelen. Tyringe som möter LBO i 32-dels final kan naturligtvis sätta stop för ett Derby.

Vinnaren möter Coccinelle 930 på söndag. 8-delen spelas kl 14 på söndagen i Bouletoftahallen.


Uttagna spelare kan hittas under menyn Föreningen och UK-informerar på denna sidan. Detta gäller även Hallsvenskan helgen efter för div 1. Lottningen, orter och lag är inte klara men det är bra om alla uttagna spelar bokar datumen eller meddelar UK om man inte kan.


Västerås i juni och Ulricehamn i augusti blir spelorter för QUAs veteran elit- och div 2 lag. Kul att förbundet testar att samla förbundsarrangemangen på två orter.Guld och julfest

Det firades ordentligt i fredags kväll. Årets tre seriesegrare och framför allt guldet i Bouleförbundets elitserie för veteraner firades med fest och julmat.


Boulebanorna var dagen till ära krattade och i kaféet

var det framdukat och julpyntat. På programmet stod lotterier och julklappsutdelning men först blev det en värmande glögg med tilltugg.


Vi bordet väntade en delikat tallrik med god julmat. Lök- och Senapsill, Skagenröra, skalade räkor, lax, korvar, sylta, revbensspjäll, skinka, brunkål, rödbetssallad, köttbullar och ostar.


Allsång med roliga nubbevisor sjöngs samstämmingt och fint där Sven och Marianne agerade toastmaster. Efter maten väntade två matcher boule och som tur var blev det ingen dopingkontroll. 


Alla samlades åter i kaféet och det lottades ut den ena vinflaskan efter den andra. Kaffe och mandelmussla med sylt och grädde serverades. Ett spontant sångnummer av Ann-Kristin uppskattades mycket och det hurrades för alla lagen som tagit guld. Elitlaget och div 3 för veteraner vann båda sina serier. Dessutom vann QUA division 4 i Hallsvenskan.


Efter en avslutande boulematch blev det prisutdelning och paketutdelning. Ingen gick hem tomhänt denna dag. Festkommitten tackades och glada men trötta festdeltagare åkte hem.

QUA kvar i division 1

 

Både bra och sämre matcher när QUA spelade div 1 i Hallsvenskan, Åstorp. Målet att hålla sig kvar i div 1 infriades.

 

Det började riktigt bra i Åstorp med vinst i öppen trippel mot LBO-s elitlag. Anette, Patrik och Mikael fick se sig besegrade med 13-7 av Anders, Michael och undertecknad i en välspelad match. Anna Draca spelade riktigt bra i mixed dubbel och hade Matts fått ordning på skotten så hade det säkert blivit vinst även här. Mötet slutat tyvärr 1-3 till LBO och QUA låg fortfarande näst sist i tabellen.


Sista matchen mot Kävlinge började också bra. Vinst i trippeln av Michael, Matts och undertecknad med 13-4 men förlust i mixed dubbel med knappa 11-13. Mixed trippeln vanns 13-2 av Anders, Michael och Lynn och förlust i den sista jämna dubbeln med 10-13. QUA slutade därmed på en sjundeplats i tabellen för  Hallsvenskan.


Vinnare av div 1 blev Kärnan tätt följd av Tyringe. Eslöv får lämna div 1 och spelar div 2 nästa år. Kulltorps bouleklubb tar plats i div 1 och eliten i Hallsvenskan 2023.

Nästa år börjar Hallsvenskan med spel 21-22 januari, 18-19 februari och 4-5 mars. Boka redan nu in dessa datum så du kan spela. Spelorter är inte klara för dessa datum.

Hallsvenskan i Malmö


På söndag avgörs hallsvenskan div 4


Quatre boule har en god chans att vinna serien och gå vidare till div 3. Vi möter Lillens vänner och West wind i de sista mötena. Vinst mot ett av lagen borde räcka.


På onsdagens träning kommer uttagna spelare till Hallsvenskans div 1 som åker till Åstorp att träna lag.

Det kommer ändå finnas plats för stationsträning och möjlighet att sparra lagen.

QUA i Svenska cupen öppen

Quatre Boule spänner bågen och satsar i Öppen klass


Klubben är nu anmälda till Svenska cupen 2023 för öppen klass. Vi i elitlaget är mycket glada för detta beslutet och det var inte svårt att hitta spelare. Grundomgången spelas i Malmö 14-15 januari nästa år.

Slutspelet/Finalen spelas under Riksidrottsssförbundets SM-vecka 4-5 februari 2023 i Skövde.


Vinnaren får sedan spela europacupen. I år tog sig Malmöklubben Coccinelle Pétanque Club till kvartsfinal och slutade 5:a. Kvartsfinalen var jämn men avgjodes i de avslutande tripplarna.

Coccinelle är en av de elitklubbar vi kan få möta i Svenska cupen.


Fyra av våra elitspelare är anmälda till Fyrlingen i Borås. Matts, Michael, Anders och underteckand borde vara väl förberedda eftersom fyrlingen spelas helgen innan Svenska cupen. Fyra dagars intesivt spelande i Fyrlingen kommer bli bra uppvärmning inför Svenska cupen.


Laget till svenska cupen är inte spikat men alla som spelade i veteranrnas guldlag i elitserien 2022 är självklart aktuella. Nya spelare i klubben 2023 ligger också bra till.

QUA vinner div 4


Seger mot Lillens vänner 13-12, 9-13, 13-7 och 13-9 i Hallsvenskans div 4. Serieseger och uppflyttning till div 3 år 2023. Ante Turkaij, Lisbeth Källström, Karin Petrander, Benny Andersson, Klas Nilsson och Rune Elison gjorde det i näst sista omgången. Avlutande matchen mot West wind vanns även den med 3-1. Rune Eliason som var lagkapten var mycket nöjd med lagets instas.

Hallsvenskan i Malmö


På söndag avgörs hallsvenskan div 4


Quatre boule har en god chans att vinna serien och gå vidare till div 3. Vi möter Lillens vänner och West wind i de sista mötena. Vinst mot ett av lagen borde räcka.


På onsdagens träning kommer uttagna spelare till Hallsvenskans div 1 som åker till Åstorp att träna lag.

Det kommer ändå finnas plats för stationsträning och möjlighet att sparra lagen.

Mustaschkampen inställd


Istället

Lördagsboulenu på lördag den 19.e november.

Vi tar anmälan fram till 09.30 går att föranmäla till sven.jonhede@gmail.com

avgift 50 kr då ingår en kopp kaffe och en halv fralla.Inga årskort gäller.


Avgift 20 kr för spelet där allt går ut till priser, inget licenstvång så alla är välkomna gammal som ung!


Styrelsen MBA

Tränare på väg

Grunderna för att kasta bouleklot är enkla men de små rörelserna helt avgörande för kastet. Tränarkursen via svenska bouleförbundet genomsyras av en positiv människosyn där alla har en plats.


Snälltåget från Malmö avgår i tid och efter Hässleholm strålar vi från Skåne samman. Michael och Yngve är lyriska och redan halvvägs till Stockholm har  alla vårafrågor blivit svårt att komma ihåg. Vi är alla inspirerade av våra försök med stationsträning på hemmaplan.

 

Det blir lite letande efter pendeltågstationen vid Stockholms C men efter en stund sitter vi på pendeln till ”Flempan”, Flemingsberg. Lägenhetshotellet saknar personal och via koder tar man sig in i entrén, hiss och sin hotelldörr. Lägenheten har pentry och allt man behöver för att göra egen frukost.

 

I samma byggnad som hotellet ligger både ICA-maxi och Flemmingbergshallen där vi ska vara på kurs nästa dag. Det blir en kort tur till en närliggande restaurangen och goda lammracks innan vi drar oss tillbaka.

 

Kursen börjar på morgonen då vi djupdyker i materialet. Vi har redan träffats en gång via videomöte  och alla har läst in de tre första delarna i kursen på distans. Det känns inspirerande och vi börjar med att alla presenterar sin syn på materialet. Sedan följer en kort genomgång av NPF som handlar om funktionsnedsättning.

 

Efter detta har vi grupparbete om framtiden och Strategi 2025 innan lunch. Efter lunch tas begreppet STEP upp. Det handlar om att justera svårighetsgrader på övningarna och är ett engelskt akronym för Space, Task, Equipment och People. Man kan ändra ytan, uppgiften, utrustningen eller laguppdelning för att köra övningen svårare eller lättare.De fyra dimensionerna för träning diskuteras flitigt. De handlar om Psykisk, Fysisk, idrottslig och Social som alla måste finnas i tankarna när man lägger upp träning. Nästa dag är vi i en boulehall en kort promenad från Flemmingbergshallen.


Det är mer boulespecifika övningar och Anders visar ur kastet ska utföras via video och sedan får vi själva testa. Dagen innehåller också stationsövningar och många aha-upplevelser. Anders talar ofta om enkel rörelse, bra ballans och avslappnat. Själva kastets viktigaste delar är pendeln, axeln och släppet.


Kommande kurser kommer ligga ute i landet och det blir säkert en kurs i Skåne. Min rekommendation är att gå den. Det är bra både för egna och andras boulespel.

Guld och Julfest

Alla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna till en kombinerad Julfest och Guldfest fredagen 9/12 i Bouletoftahallen.  Onsdagen den 9 november fortsätter vi med stationsträningen


Alla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna till en kombinerad Julfest och Guldfest

fredagen 9/12-2022 kl. 17.30 i Bouletoftahallen.  Det blir glögg o pepparkakor, jullandgång,

en öl/ett glas vin och kaffe med kaka,  sång och lite boulespel. Vi kommer även ha ett lotteri med

vinpriser.

 

Övrig dricka får du själv ta med dig. Ta även med en julklapp värd ca 50,- och boulekloten. Allt detta är gratis för QUA´s medlemmar. Din respektive (som inte är medlem) är naturligtvis också välkommen och får betala 150,-.

 

Anmälan senast 29/11 till:

Kerstin Larsson, tel. 0734-225999 eller

Ronny Björkman, tel. 0736-463476 eller

på anmälningslista på anslagstavlan i hallen.

OBS! Anmälan är bindande


Stationsträning


Nu på onsdag fortsätter vi med stationsträningen. Stationsträningen börjar kl 18 med genomgång som vanligt för alla som vill.

På onsdag tränar vi lagen inför Hallsvenskan 6 november.

Vi börjar senast kl 18. Vi kommer också ha stationsträning kl 18 för övriga.


Stationsträning

De två första stationerna syftar till få båge på utkasten när man läggger. Det tvingar också fram bakskruven. Den sista stationen handlar om att styra spelet från start genom att slänga ut lille på rätt avstånd.


Första stationen ska man kasta över ett hinder och sedan få klotet att rulla nära lillen.

Andra stationen ska man kasta i ett cykeldäck.

Tredje stationen ska man kasta lillen på ett visst avstånd.


Lagträning

Beroende på vilka som kommer på onsdag. Mixed dubbel mot Öppen trippel och sedan Mixed trippel mot öppen dubbel. Uttagna spelare till Hallsvenskan hittar du under meny Föreningen och UK informerar på denna hemsida.


Hallsvenskan 6 november


Uttagning av lagen till Hallsvenskan är klar. Om ni är uttagna men inte kan spela måste ni meddela detta omedbart till UK, Michael Uppström. Utagning finns under menyn Föreningen och UK informerar på denna hemsida.


Eftersom det är debut för hemsidan skrivs utagningen även här på förstasidan. Glöm inte skriva in er på lappen i bouletoftahallen om ni vill spela.


Uttagningskommittén (UK) har tagit ut följande spelare till div 1 till Malmö i Hallsvenskan 6 november 2022.

Lynn Ljungberg, Tommy Karlsson, Anette Jensen, Mats Linden, Bill Jakobsson och Anders Blixt.


Uttagningskommittén (UK) har tagit ut följande spelare till Tyringe div 4 i Hallsvenskan 6 november 2022.

Tommy Ljungkvist, Yovanka Christensen, Ante Turkaij, Lisbeth Källström, Karin Petrander, Benny Andersson och Rune Elison.

Ny hemsida för QUA


Det är dags för ny hemsida och det betyder att denna sidan på idrottonline inte kommer uppdateras. På onsdag blir det stationer igen.


Ny hemsida

Det är dags för ny hemsida och det betyder att sidorna på idrottonline inte kommer uppdateras. Sidorna på https://idrottonline.se/QuatreBouleSallskapet-Boulekommer finnas kvar till årsskiftet. Quatre boules nya sidor hittar du i fortsättning här på  www.quatreboule.se.


Stationer på onsdag

På onsdag kommer vi fortsätta med stationerna och denna gång prioritera skytte. 3 stationer direkt hämtade från precisionsskjutning i boule. Dessa bestå av att skjuta klot med lillen framför, skjuta klot som ligger mellan två andra och skjuta klot bakom ett annat. Ni som inte vill vara med på stationer spelar med varandra.


Hallsvenskan och Äpplekriget

Hallsvenskan spelades i helgen och i division 1 ligger QUA 3:a och i division 4 ligger QUA 2:a. Nästa omgång spelas 6 november. Flera QUA-spelare deltog i Äppelkriget i söndags. Lynn och Mats blev 5:a, Klas och Dennis 8:a, Ante och Lena H kom 12:a och Christer med Karin på 20:e plats.