April april..


Christian Fazzino till Marockos landslag var ett aprilskämtChristian Fazzino till Marockos landslag


En chock för den franska boulen. En av det riktigt stora inom fransk boule lämnar Frankrike för att spela i Marocko. Katastrof menar Alain Bideau, fransk förbundsskapten.


Den franska boulespelaren  Christian Fazzino som vunnit 4 VM guld, fått titeln århundradets boulespelare år 2000 och flera andra fina titlar i Frankrike lämnar nu landet för sitt ursprung i Marocko. Han föddes i Fedala, Mohammedia på västkusten i Marocko och har alltid haft dubbla medborgaskap.


Fazzino har som pensionär tröttnat på det poliska händelseförloppet i Frankrike och flyttat till Marocko för att träna med deras landslag.  En besviken Jean-Marc Foyot som hade sett fram mot att förvara guldet från veteranernas Europamästerskap men håller med Fazzino om att kravallerna och kaos i landet måste få ett slut. Det franska förbundet vill inte kommentera nyheten mer i nuläget. Den franska Förbundskaptenen Alain Bideau kommenterar i Facebook - Katastrof.


El Mankiri och Ajouad Mohammed är tillsammans med det Marokonska laget lyriska efter första träningspasset med Fazzino. Marocko kom tvåa år 2018 på VM i Kanada. Konkurrensen om platserna till laget hårdnar och hela laget utvecklas. Fazzino har mycket att ge som både spelare och mentor. Självklart är vi en av flera favoriter i nästa VM menar El Mankiri.


Fazzino spelar även fortsättningsvis för sitt klubblag Bron som vann franska cupen och därmed är vidare till Europa cupen. Svenska veteranlandslaget som koras i helgen slipper därmed möta Fazzino på EM.

Medlemsinfo

 

Ajournerat årsmöte

Det ajournerade årsmötet äger rum onsdagen den 12 april kl. 18.00. Kallelsen finns under menyn Föreningen på den hemsida.

 

KM

KM i singel äger rum söndagen den 23 april. Anmälningslista finns på anslagstavlan. Inbjudan finns under menyn Tävling och träning på den hemsida.

 

DM

Alla klasser i Stora DM kommer i år att spelas i Malmö 18 maj-21 maj. Inbjudan har ännu nte kommit men Alla spel ska anmälas klubbvis. Lilla DM, mixtrippeln och skyttet spelas 27 maj i Kristianstad.


QUA ska ta hand om caféet på torsdagen18/5 (mixdubbel) samt även söndagen 21/5 (trippeln). Det behövs ganska mycket folk till alla dagarna.

Styrelsen har beslutat att om man spelar 1-2 dagar måste man hjälpa till 1/2 dag. De medlemmar som inte ska spela DM får naturligtvis också hjälpa till. Listor kommer att sättas upp på anslagstavlan.

Hygge med Holbaek

 

Det blev en mycket trevlig och mysig dag med danska boulespelare från Holbaek på besök i Bouletoftahallen.

 

Morgonen startade kl 830 med morgonmad/frukost för de tio lagen från Danmark och motsvarande från Quatre Boule. Ordförande Sven Jönhede för QUA presenterade dagordningen som bjöd på dubbel i fyra omgångar med lunch/frukost efter två spelade matcher. Spilleudvalgsformand (Ordförande för UK) Claus Berthelsen tackade för inbjudan och överräckte en flaska Gammeldansk till Sven.


Holbaek har tre lag i seriespel och flera unga spelare. Några var kända ansikten från veteranernas danskmöte. Det va fin stämning under spelet och trots lite problem med tillagning av korven till lunch var humöret på topp.

Den svenska laguppdelningen verkade vara ett lyckokast. Själva mötet blev en jämn tillställning som avgjordes till Holbeacks fördel. Ordförande Glenn Bernstein för Pétanque Holbaek såg mycket nöjd ut. Det två bästa lagen med fyra vinster premierades också. Det var Jack och Martin från Holbaek och Michael och Jan från QUA.


Sort tack framfördes också till QUA som arrangör och kökspersonalen som gjorde ett fantastiskt jobb. Vi ser fram mot att träffa våra nya vänner i Holbaek till hösten.

Seger i danskmötet.

 

Lördagens möte mellan SSBF och Danmark blev mycket spännande. Redan från start tog Skåne ledningen och vann med minsta möjliga marginal.

 

Bodil och Birgitta hade gjort så fint i cafét. Frukosten/Morgonmaden serverades planenligt och sedan började spelet. Laget SSBF 1 med Bosse, Patrik, Thomas och Ante visade direkt framfötterna och vann både trippel och två dubblar i första omgången. SSBF 3 med Yngve, Dan, Leif och Benny var inte mycket sämre och vann trippel och en dubbel. Ställningen var då 12-9 till SSBF. Innan den goda lunchen spelades även tripplar i andra mötet där SSBF 1 var fortsatt obesegrade och SSBF 2 med Bill, Michael, Anders och Mats vann övertygande 13-4.


Efter lunchen återtogs spelet med ställningen 18-11 till SSBF men efter dubblarna hade Danmark reducera till 22-20. Innan siste omgången bjöds på bakelse och kaffe. Det blev en otroligt spännande sista omgång som Danmark vann med 10-11. Totalt slutade mötet SSBF-Danmark 32-31. Christer Pettersson gjorde en fin domarinsats och Thomas skötte både sändningar och tävlingen jättebra. Tävlingsledare Fredrik hade ju fått lämna återbud  på grund av värk.


Bodil och Birgitta skapade en otrolig värme i cafét och gjorde ett magnifikt jobb.

Banorna i Bouletoftahallen var fint preparerade av Ante och publik strömmade in hela dagern både från Skåne och Danmark. Det var hygge i Bouletoftahallen!

Dags att möta Holbaek, lite info inför detta!

Danskarna är våra gäster och vi värdar, vilket innebär att alla medverkande QUA-medlemmar hjälps åt när vi inte spela om det nu behövs!


Program

Vi skall på morgonen vid 8-tiden bre alla bullar tillsammans såklart!

Kl 09.00 äter vi gemensam svensk frukost, tyvärr inte dansk!

Kaffe eller te och 2 halva frallor ingår för alla.

Vid 12-13-tiden så bjuds det på en korv med bröd för alla deltagare.

Vi har delat upp oss 20 spelare i två grupper, 10 st som ”skyttar” och 10 st som läggare och sedan lottat ihop en från varje grupp. Lagen får ni se på söndagsmorgon. Lottningen utfördes av Roland Bengtsson, som är på Gran Canaria på söndag av förklarliga skäl såklart! Klubbtröjor är ju ett måste!

Spelstarten blir ca 10.00, ev tidigare om det går. Vi spelar 4 omgångar Svenskar mot Danskar och efteråt räknar vi ihop vem som vunnit flest gånger. Sedan är det meningen att vi åker till Holbaek senare i år.

Vi har detta som hygge-tävling, alltså för gemenskap och skoj.

Tänk på att det är sommartid på lördagsnatt.

 

Hjärtligt välkomna


Styrelsen

QUA spelarna utslagna

Landlagskvalet i Malmö spelades under lördagen. Det blev inget lag från QUA som gick vidare.


I grupp 1 gick det dåligt för QUAs representanter. Ante som spelade med Sundsvall förlorade alla  3 matcher 7-13, 10-13 och 10-13. Det sista mot Lynn och Susanne som spelade med ett rent damlag. LBO blev etta med tre vinster.  LVÄ blev tvåa med två vinster.

 

I grupp 2 var det jämt eftersom fyra lag fick två vinster. Bäst kvot hade LVÄ som blev etta. Tvåa blev Dennis, Klas, Jaime och Michael Uppström med ett ynka poäng bättre i kvot. Hade man hamnat på samma kvot hade Anders, Bill, Matts och Michael N gått vidare eftersom man besegrade båda lagen från QUA.

 

Det blev alltså LBO – QUA och LVÄ-LVÄ som gjorde upp om platserna till finalerna i landslagskvalet. Där P-O, Anders och Terje van 13-11. QUA förlorade tyvärr mot LBO-laget och blev utslaget med 10-13.

Välkommen danska grannar

 

Fint besök kommer från Danmark men innan dess är det landslagskval i Bouletoftahallen

 

Nästa helg den 25 och 26 mars blir det besök från grannlandet Danmark i Bouletoftahallen. På lördag spelas SSBF- Danmark och QUA har fem spelare med. Anders Blixt, Michael Nilsson, Mats Linden, Bill Jakobsson och Ante Turkalj.


På söndag kommer 19 spelare från Holbaeks bouleklubb och spelar vänskapsmatch mot QUA i Bouletoftahallen. Det blir lite morgonmat och senare korv med bröd till försäljning utlovar Sven Jönhede. Morgonmaden serveras från kl 9 och ca 10 börjar spelet.

 

Nu till helgen är det lanslagkval i hallen. Tre av QUAs fem lag hamnade i samma grupp. Laget med Sven, Jerry, Kenneth och Palle får möta Dennis, Klas, Jaime och Michael Uppström samt Anders, Bill, Matts och Michael Nilsson i gruppspel. Lillens vänner har också ett lag i denna grupp.


I den andra gruppen hittar vi Lynn och Susannes lag som ställ mot LVÄ, LBO och Sundsvalls lag med  Lena, ”Kulan” och QUAs Ante.

SSBF ger DM till Malmö

Sydsvenska bouleförbundets årsmötet var välbesökt och intressant. Stora DM gick till Malmö och lilla DM till Kristianstad.

 

Solen sken på Limhamn men kylan väcktes av en stark vind från norr. Sydsvenska bouelförbundets årsmöte var välbesökt. Många klubbar var närvarande från Kristianstad i norr, Östra torp i syd, Malmö i väst och Simrishamn i öst.

 

Det hela startade med att fullmakter granskades och röstkort delades ut. Efter formalia följde bouleting och information från styrelsen och TK. Förbundsmötet i Kalmar var det första som avhandlades. Till förbundsstyrelsen är undertecknad nominerade som styrelseledamot och det föll i god jord. När det gäller motionerna på förbundsmötet beslöt man följa förbundsstyrelsens och i princip avslag på spelarbytemotionen och fortsatta försök på färgaklotmotionen.

 

SSBFs tävlingskommitté meddelade att stora DM blir i Malmö och lilla DM i Kristianstad. Det diskuterades också inomhus för lilla DM och V75-klass. Egna tävlingar diskuterades liksom seriespelet. SSBF fick mycket ros för Hallsvenskan som funnits sedan 1995/96.

 

Själva årsmötet startade innan lunch. Lunchen bestod av jättegott potatismos och goda köttbullar.

 

Årsmötet gick i genom samtliga punkter på dagordningen utan några svårigheter.

Styrelsen och dess ordförande Anders Ståhl omvaldes. Ny revisor blev istället för avgående Anders Månsson blev Leif Jönsson, LBO.


Valberedningen avgående ordförande ersattet av Bernt Bankemo som tillsammans Karin Morän och Pontus Ekman bildar ny valberedning. 


Avgåene ordförande i valberedningen, Bill Jakobsson

QUA:s gubbar trea i öppna Femkampen


Den nystartade tävlingen Femkampen avgjordes i Staffanstorp. Tio 5-mannalag gjorde upp i en fem ronders monrad för öppen klass.


Lag Dennis Paulsson med tre QUA:spelare och två från Trelleborgs Bouleklubb slutade trea efter en spännande avslutning. Förutom Dennis bestod laget av Michael Uppström, Klas Nilsson, Håkan Bergkvist och Pontus Ekman.


I varje möte spelades en trippel och en dubbel. Men det var bara antalet matchvinster som räknades. Vinnarna från Kärnan, lag Håkan Hallberg, kom upp i åtta vinster följda av tre lag på sex vinster.


Av de tre hade lag Pontus Björk Zaar (Lillens Vänner) plus 26 i klotskillnad, bara en pinne före QUA:s lag. Lag Inger Lindvall (Lillens Vänner) en bit efter med plus sex.

Under dagen fick Dennis besked på att han är spelklar för QUA. Det blev en bra start i den nygamla klubben.

Nyhetsarkiv för QUA

Gamla publicerade nyheter hittar du genom att bläddra i nyhetsarkivet. Klicka på knappen nedan för att koma till arkivet.


Årsmötet med problem

Quatre Boules årsmöte blev  välbesökt och lite rörigt men till slut fick ordförande Sven Jönhede och styrelsen förnyat förtroende.


Redan efter ett par punkter in i dagordningen blev det tvärstopp. Ingen kunde reda ut inköp och sålda kläder i resultatrapporten och det gjorde att inga beslut kunde tas på flera punkter. Ett nytt årsmöte måste utlysas så att detta kan redas ut.


Den inlämnade motionen fick ett bra mottagande och gick igenom med lite mindre justeringar. Nästa val av UK kommer att ske till hösten på medlemsmötet istället för årsmötet. Det ger UK lite mer tid till förberedelser inför seriespelet.


Valen gick igenom så att Sven, Birgitta, Michael, Kerstin och Anette blir kvar och Annika Nilsson kommer in som suppleant istället för Bert Anderberg. Valberedningens förslag gick igenom i alla val och Sven Jönhede kunde avsluta årsmötet.


Under övriga frågor informerades om Sydsvenska bouleförbundets årsmöte, Alliansens problem att hitta kassör och problemen med tävlingsdräkten. Det informerades om att den danska bouleklubben från Holbaek är inbjudna 26 mars för en vänskapsmatch i bouletoftahallen. Alla som vill tävla mot danskarna eller hjälpa till i caféet bör höra av sig via anslagstavlan eller till styrelsen.


Även SM och DM diskuterades innan medlemmarna gick hem eller tränade lite i boulehallen. Ovanstående är självklart bara en sammanfattning av årsmötet. Protokollet kommer finnas på hemsidan när det justerats.

Annika Nilsson, Tommy Karlsson, Benny Andersson, Klas Nilsson, Åke Kullman och Lisbeth Källström vann alla matcher.

Serieetta i Hallsvenskan


I division 3 gjorde QUA bra ifrån sig och vann alla matcher. För laget i division 1 behövs en uppryckning till höstens matcher i Hallsvenskan.


En lite disig småkall morgon blev till soligt vårväder. Tredje omgången i Hallsvenskan spelades i Bouletoftahallen. För division 1 var det Kärnan som stod för motståndet.


Trots bra spel blev det klar förlust i mixed dubbel och öppen trippel men i öppen dubbel lyckades Ante och Michael vända matchen och vinna 13-11. Det var nära att Kerstin, Rolle och Bill lyckades vända även mixed trippeln men tyvärr blev det 1-3 till Kärnan.


Division 3 laget lyckade bättre och som serieetta vann man över tvåan Simrishamn med 4-0. Annika Nilsson gjorde debut och kände av tävlingsnerverna men med trygga Tommy Karlsson och Benny Andersson i laget gick det förstås bra.

Simrishamn stod för motståndet i första matchen

I nästa möte väntade Rövarkulan och även här vann QUA enkelt med 4-0. Därför leder QUA division 3 med två poäng inför höstens möte i Hallsvenskan.

Bouletoftaspelen


Fina framgångar för QUA

Etta i Hallsvenskan

I Tyringe spelade QUA riktigt bra och leder div 3 i Hallsvenskan.

I Division 1 tog QUA en vinst och en oavgjord och ligger 5:a.


I Tyringe vann QUA över Helsingborg med 4-0. Efter att Kulltorp får samma behandling stod det klart att QUA leder div 3. Lördagen den 4 mars möter man tvåan Simrishamn i Malmö och avslutar den säsong mot Rövarkulan.


I Malmö spelade div 1 i Hallsvenkan. Det blev seger i första mötet med 3-1. Förlusten kom i mixed dubbel och var en långdragen match med en poäng i taget och slutade 9-13. I nästa möte väntade Tyringe. Det blev fyra hårda matcher med vinster i mixeddubbel och mixedtrippel.  Den fjärde mars har man bara ett möte mot Kärnan i Malmö.

Kallelse till årsmöte 2023

 

 

 

Medlemmarna i Sällskapet Quatre Boules kallas härmed till årsmöte

 

Tid:      Onsdagen den 8 mars, 2023 kl. 18.00

 

Plats:    Bouletoftahallen

 

 

Motioner lämnas till någon i styrelsen,

senast 2023-02-24.

 

 

Samtliga handlingar kommer att finnas tillgängliga i Bouletoftahallen

fr.o.m. 2023-03-01.

 

Vi bjuder på kaffe och kaka.

 

Alla hälsas välkomna!

 

Styrelsen

QUATRE BOULE

Årsmöte

Onsdagen 8 mars kommer QUA att ha sitt årsmöte. Kallelse och dagordning finns under meny Föreningen på denna hemsida.

Seriespelet ändras


Div 2 lagen i förbundsserien kommer spelas regionalt


Detta betyder för QUAs del att veteranernas div 2 lag inte kommer följa med elitlaget under seriespelet. Mer om detta beslut finns att läsa på Svenska bouleförbundets hemsida.

Boulefest

MBA inbjuder till boulefest fredagen 10 Februari KL. 17.00


Kreolsk gryta, Ris, Sallad

Vitlöksbröd

Kaffe, Fastlagsbulle

Tre lottade bouleserier

Vinlotteri

Pris: 170 KR Inkl. spel

Medtag egen dricka

Anmälan med SMS till 070-7530592 eller 0734225999

Anmälan senast 7 februari

Återbud efter anmälningstiden godtages ej

Max 40 deltagare, så först till kvarn.

Välkomna

Storseger i danskkvalet


Det var ett lag som var bäst under söndagens kval till danskmötet.

Bosse, Patrik, Thomas och Ante tog maximal 18 poäng.


I Bouletoftahallen tävlade under söndagen 10 lag om att får möta Danmarks veteraner i en vänskapsmatch.  Sex matcher om tre tripplar och  6 dubblar spelades ända in på kvällen. Förutom den vinnande kvartetten var det stenhårt in i det sista. QUA lyckades att få med fem spelare till årets två möten med Danmark.

 

Följande lag tog sig vidare till dubbelmötet mot Danmark.

 

    SSBF 1: Bo Persson, Patrik Wiik, Thomas Wiede, Ante Turkalj

    SSBF 2: Anders Blixt, Bill Jakobsson, Matts Lindén, Michael Nilsson

    SSBF 3: Dan Edman, Yngve Evaldsson, Leif Ljungsryd, Benny Olsson

Danskkvalet

QUA har många spelare med när danskkvalet avgörs söndagen den 29 januari i Bouletoftahallen.


Förra året knep Anders Blixt, Matts Linden, Michael Nilsson och Bill Jakobsson mest poäng mot danskarna. Det vill kvartetten från Quatro gärna fortsätta med och är ett av många bra veteranlag i danskkvalet.


Ante Turkalj spelar i ett mycket starkt lag med Bosse Persson och Patrik Wiik samt Thomas Wiede från CPC. Ante spelade förra året som ersättare för Bill i första mötet. Michael Uppström och Klas Nilsson spelar med Dennis Paulsson och Jaime Higa. Jerry Käsper spelar med Lillens vänner Curt Lund och Terje Nordborg samt Trelleborgs Ralph Nordström. Jerry spelade mot danskarna 2022.


För de tre bästa lagen blir det möte med danskarna redan 25 mars. Spelplats är inte klar men med hänsyn till dankarna blir det troligtvis i Bouletoftahallen. Returen spelas den 14 oktober i Starmasters hall, Soleröd.


I Danmark har man redan kvalat till veteranmatchen mot sydsvenska bouleförbundet. Det blev många kända ansikten i den danska uppställningen. I DK 1 hittar vi fransmännen Didier Risbourg, Gerard Primitera, Jean Claude Aissa och Henrik  Vedel. Skytten Jean-Claude imponerar alltid. I DK 2 spelar Jens Carlsson, Per Olsen, Christian Andersen-Nielsen och Claus Berthelsen. I DK 3 spelar Benny Kock Christiansen, Thomas Hartman, Brian Fuglsang och Erik Erlandsen.

Hallsvenskan 2023

QUA har det kämpigt mot eliten i division 1. I division 3 går det bättre.

 

Det började i moll och slutade i dur för QUA i Hallsvenskans division 3. Efter fyra förluster mot Kärnan väntade Smedkulan. Siffrorna skrev till 13-7, 13-5 och 13-3 och en förlust med 13-1. QUA hamna på en fin 4:e plats efter de två första omgångarna i tabellen.

I division 1 som spelades i Åstorp blev det två förluster med 1-3 mot LBO och 1-3 mot Kävlinge. QUA ligger därför sist i tabellen.

Malmöderby i Svenska cupen

 

QUAs veteranlag tog sig till en fin niondeplats i konkurrens mot alla unga spelare i boulesverige. Det krävdes några landslagsspelare för att sätta stop för Sveriges bästa veteraner, QUAs veteranlag.


Det blev en åttondelsfinal i Svenska cupen öppen och match om vem som skulle få biljett till finalspelet i Skövde. Malmölaget La Boule d’Or var det starkaste laget och gick helt rättvist vidare till finalspelet.


Sextondelen spelades mot Kalmar och efter dubblarna var det helt jämt. Jerry och Anders spelade övertygande och Michael Nilsson vann också sin singel. Bill och Mats förlorade klart sina singlar men Lynn hade en hård match i damsingeln. Det blev sedan vinst av Michael N och Ante i öppen dubbel och i mixeddubbel vann Anna och Mats. Det räckte med en vinst i tripplarna för totalseger. Det blev till slut 13-5 till Mats, Anna och Michael N i mixed trippel.


I åttondelen förlorade QUA samtliga singlar. Jerry spelade riktigt bra och ledde stort mot Andreas Halvarsson men föll 11-13. Mats Linden ledde länge mot Patrik Wiik men förlorade 9-13. Lynn gjorde en riktigt bra match mot landslagsspelaren Anette Ramm-Ericsson som slutade 11-13. Landslagsspelaren Robert Ulfsson från LBO var outstanding både i singel och dubbel. La boule d’or slog ut fjolårssegrana Malmöklubben La Coccinelle redan i sextondelen och går vidare från kvalet i Malmö tillsammans med Kärnan.

Svenska cupen öppen


QUA möter Kalmar kl 930 söndagen den 15/1 i Bouletoftahallen


På onsdagesträningen 18/1 kan de lag som vill, träna ihop sig inför Hallsvenskan. Uttagna spelare hittas under menyn Föreningen och UK informerar. Onsdagen därefter 25/1 kan de lag som spelar kval till danskmöte träna.

 

 

Hallsvenskan 2023

 

Div 3 i Malmö lördagen 21/1 möter QUA först Kärnan och sedan Smedkulan.

Div 1 spelas i Åstorp lördagen 21/1 och QUA möter LBO och Kävlinge

 

Div 3 spelar i Tyringe 18/2 och möter då Helsingborg och Kulltorp

Div 1 spelar i Malmö 18/2 och möter då Trelleborg och Tyringe


Kval till danskmöte


Michael U, Klas, Jaime och Dennis bildar lag till kvalet söndagen den 29/1. Matts, Anders, Michael N och Bill bildar också lag till samma kval. UK har inte tagit ut dessa lag. Vill man spela anmäler man laget själv. Laget behöver inte vara klubbbundet.

QUA besegrade veteranlandslaget

 

Om förluster gör att boulespelare blir bättre så måste vi utvecklats mycket under Fyrlingen i Borås. Segerns sötma kom mot svenska veteranlandslaget. Fyrlingen ger så mycket mer än segrar och förluster det är boulefesternas fest.

Vi var tre mycket glada boulespelare som kom till Borås. På fredagen spelades nationell trippel i V55 och QUAs lag med Matts, Anders och Bill fick börja mot tre kvinnor från Hällesåker Ingela Hermansson, Ulrika Holmquist och Christina Andersson. Det blev till slut en klar seger. Sedan väntade ett lag från Holland. Skytten och tidigare landslagsspelaren Noel Kempeneers missar nästan aldrig. Tony och Harry de Groof kompletterar och bildade motståndet i matchen om A-slutspelet. Holländarna gick hela vägen och vann tävlingen.

Det blev förlust och B-slutspel. I kvartfinalen mötte vi De la boule från Göteborg med paret Trogen. En stenhård välspelad match slutade till vår favör. Semifinalmotståndare blev Jerry Ekman, Owe Karlsson och Kjell Andersson som vann klart och sedan även finalen. Karin Petrander och Christer Pettersson bildade QUA-fanclub och följde tävlingarna under helgen.

På lördag började själva Fyrlingen och Michael Nilsson kom i snöstormen som fjärde man. Första matchen mötte vi fransmännen Johnny Luccesi och Frederic Bauer till samman med norrmännen Marius Wang och Max Carlström. Bauer visade vilken världsspelare han är och stannade på nästan varje skott. Det blev en kort lektion hur man spelar boule.

Det blev förlorarmatch i Poolen mot veteranlandslaget. Hannu Kohlemainen, Thomas Calderyd och Stefan Falk kämpade mot QUAs trippellag med Matts, Michael och Anders som la kloss på kloss. Elitserievinnarna visade sig starkare än svenska veteranlandslaget och vann. Det hjälpte inte att Sverige bytte in Janne Johansson i slutet.

I dubblarna efteråt blev det också klar seger till QUA. Anders och Bill var omöjlig mot Janne och Stefan och gav dem inte ett poäng. Hannu myntade ordleken ”ingen sill utan Billstimm” när skyttet började närma sig fransk proffsklass. I vinnarmatchen mellan Holländarna vi mötte under fredagen och det fransknorska laget vann Holland. Det gjorde att QUA fick möjlighet till revansch mot Frankrike/Norge i matchen om B- eller C-slutspel. Det blev en mycket jämnare match men ändå klar seger till ett bättre lag.

På söndagen avgjordes slutspelen. I C-slutspelet fick QUA möta Finlands Seppo Kujanpää, Aku Korhonen, Antii Lehtonen och Mikko Soikkeli. Det blev vinst i trippen efter fint skytte av Michael men sedan förlust i dubblarna efter fint skytte av finländarna. Utslagna men nöjda efter en trevlig helg åkte vi hem till Malmö.

Annika Nilsson debuterade för Quatre Boule och gjorde det mycket bra,

Bouleåret 2023 har startat


Europas bouleentusiaster riktar sina blickar mot Borås. Den internationella tävlingen Fyrlingen spelas 5-8 januari och samlar norra Europa till tävling.

 

 

På torsdag den 5 januari åker delar av elitlaget till Borås för att spela Fyrlingen. På fredag är det nationell trippel i V55 och Anders Blixt, Matts Linden och undertecknad spelar i QUAs tröjor. På kvällen anländer Michael Nilsson till fyrlingen. Fyrlingen spelas som en trippel och två dubblar mot ett annat lag.


På lördag morgon möter vi Holländska och landslagsmeriterade Noel Kempeneers, Jack Schillemans samt Tony och Harry de Groof. Vid vinst möter QUA vinnaren av svenska veteranlandslaget och landslagsmeriterade och toppseedade norska spelare Marius Wang, Max Carlsröm, Johnny Lucchesi och Frederic Bauer. Det är en tuff lottning men fyrlingen kryllar av spelare på toppnivå.


Sverige, Norge och Danmark har landlagsamlingar och kommer med både herr, dam, junior, u23 och veteranlag. Finland, Frankrike och Holland har också lag på plats. Gräddan av svensk boule är på plats för att tävla. På lördagen fördelas lagen i A-, B-, C- och D-turneringen. På söndagen/måndagen avgörs finalerna.

Det är en enda stor boulefest i Borås boulehall.

Guldåret 2022


Vi kan se tillbaka på ett framgångsrikt år för Quatre Boule. Seriesegern i veteranernas elitserie är riktigt stort. Efter Oåren 2020 och 2021 är det skönt att se bakåt på 2022.

 

Planeringen för elitlaget började under hösten 2021 men grusades av Corona i januari när fyrlingen och Hallsvenskan ställdes in. Det var först i mars som delar av elitlaget kunde börja tävla. Fyrmanna-V55 i Jönköping slutade med en femteplats för Michael N, Matts, Ante och undertecknad.


Anders Blixt blev som ny i klubben trea i landslagskvalet för V55 och visade att han ville in i elitlaget. Årets första guld togs i  Bjufors Open i Staffanstorp. Anders, Jerry och undertecknad vann finalen med 13-0.


Guld två togs i Äggcupen V60 av Michael  och Terje. I öppen klass gick Mats och undertecknad till final men förlorade lite oturligt mot två danskar. Guld tre togs i Påskasmällen av Klas och Lisbeth. I början av säsongen visade Klas fin form och tog fjärde guldet i Grizzlysingeln V65.


Klubbens medlemmar spelade mycket och bra i maj. I Trelleborg Open V65 blev Tommy trea med Dennis, i V55 blev Karin och Christer trea och i öppen trippel blev Anders, Jerry och undertecknad tvåa. Tvåa i Vellingedubbeln blev med Anders och Jerry. Lynn hamna på fin tredjeplats.


DM i Malmö


I stora DM som spelades vid Bouletoftahallen kom Ib tvåa och Christer trea i singel för V65 och i V65 trippel kom Jovanka, Ronny och Klas trea. Lynn och undertecknad blev trea i mixeddubbel V55. Klubben femte guld kom i DM skytte för öppen klass genom undertecknad som därmed kvalificerade sig till SM-veckan i Linköping. I mixedtrippel blev det silver med guldsmak genom Matts, Lynn och undertecknad.


Guldet i elitserien


Till Täby norra Stockholm bar det av med Matts bakom ratten. Utanför Landskrona blir det trafikstockning eftersom en lastbil havererat. Regnet öste ner efter Hallandsåsen. I Stockholm kör vi fel i tunnlarna och en lastbilschaufför tutar irriterat när vi byter fil. Vi körde ut och testade banorna innan vi fixar hotellet i Täby. 


Lag 2 med Ante (som aldrig ger sig) som läggare, Anders som lysande mittspelare och jag själv som skytt börjar trögt mot Sundsvall men lagen vinner med 4-0. Lag 2 gör en otroligt bra match mot Boulejevikerna 2-2. Lag 1 med Lynn som läggare och  Mats  och Michael N som skytt gjorde det riktigt bra mot Kärnan 2-2. Michael Uppström tar ut lag, coachade och hoppade in som reserv när det behövdes. Hotellet och hotellets restaurang blir en samlingspunkt på kvällen. Vi låg trea i serien.


På morgonen spelade vi oavgjort mot BOO och vi hade bara en vinst och tre oavgjorda möten. Nykomlingen Fagersjö besegras med 3-1. I en av rundorna sköt Michael Nilsson två skott, Mats  ”Mr Carreau” två och avslutningsvis sköt Lynn hem tre poäng. Hemresan blev riktigt trevlig. Vi låg tvåa efter Boulero med sista omgången på hemmabanorna i  Malmö.


Det kändes riktigt bra inför avslutningen i Malmö även om tävlingskommittén ändrade förutsättningarna strax innan. Tre matcher skulle avverkas på lördag. QUA startade bra med 4-0 mot Gävle och Slottsskogen. Jerry stortrivdes som läggare med Anders och undertecknad. Lag 1 med Ante var minst lika bra med Michael N och Mats. Nu mötte vi Boulero och det började perfekt med två vinster. Sedan spelade Ante, Mats och Michael otroligt bra boule och vinner med 13-0. Saken var klar vi hade vunnit serien. Lynn och Michael U coachade oss hela Lördagen.

Prylar för boule

 

Det finns många bra prylar man kan ha med sig till en bouletävling eller träning.


När jag skulle möta ladslagspelaren Ivar Liljegren i öppen singel kändes allt bra men vid ett av mina sista kast känner jag hur det smärtade till i kasthanden. En flisa från klotet jag kastade hade rivit upp ett djupt sår på kasthandens lillfinger. Blodet strömmade ut och Ivar tycker att jag skulle besöka sjukvårdarna och lovade vänta.


Hos sjukvårdarna blir mitt lillfinger tvättat och omplåstrat och jag tänker att ett plåster på lillfingret inte borde göra någon skillnad. Det visar sig att jag har helt fel. Lillfingret är mycket betydelsefullt speciellt för mina plomberingar. Jag lyckas skjuta till mig några poäng men är annars chanslös. Ivar tycker lite synd om mig efter matchen.


Efter matchen tar jag bort plåstret och spelar med handskar istället. Det visar sig vara en bra åtgärd och jag spelar utan problem. De blev tillslut en 16-delsfinal och 17 plats med mersmak. Handskar spelar jag med under vinterhalvåret utomhus. Jag använder det också utomhus vid regn vilket gör att jag inte är beroende av vädret när jag skjuter.

Mina handskar stoppas ner i väskan inomhus och utomhus  när det inte är regn eller kallt. Det är känslan i huden som jag vill åt. När det gäller skruv kan jag till och med ha fördel av handskar. Det här med flisor, grader etc på kloten är ett problem som man kan lösa genom att slå klotet mot varandra.


Under 2022 års seriespel i elitserien fick jag en riktigt fin present. Det var Roger Andersson från Gävle  som kom med en egen lösning. Ett kapat metallrör visade sig vara perfekt för att slipa bort grader på klot. Grattis till vinsten sa han och gav mig röret. Det är bara att gnugga röret mot klotet så försvinner alla metallflisor i ett nafs.

På min 60-årsdag fick jag en present av Håkan Paaske. Det är en liten metallbit med måtten som finns mellan klot och lille på en bana för precisionsskjutning. Det är framför allt när jag träna station 2,3 och 4 jag använder den för att snabbt kunna lägga upp klotet för nästa skott med rätt avstånd. Metallbiten ligger i en liten spann med tre svarta klot, svart- och ljus lille. Denna spann och ett ljust mål klot plockar jag med mig när jag tränar skott.

Hej Boulevänner!

 

Här kommer årets sista medlemsinfo.

 

MBA

Bouletoftahallen är stängd över jul och nyår och öppnar igen månd. 9/1-23.

Priserna på entréavgifterna kommer att höjas 2023.

Enligt MBA´s hemsida är hallens öppettider 2023:

Dagtider: måndag-onsdag 10.00-15.00 och torsdag 10.00-14.00.

Kvällstider: måndag-onsdag 18.00-21.00.

Bifogar inbjudan till Annandagsboule.

 

Cafépass

Som vanligt ska klubbarna öppna hallen och bemanna caféet på kvällarna. QUA har hand om caféet varje tisdagskväll. Onsdagskvällar tar de som tränar från QUA hand om. Lista kommer att sättas upp på QUA´s anslagstavla. Egentligen behövs det endast en person mellan ca 17.45-21.00, men ni väljer själva om ni vill vara 2 personer.

 

Nyckeln till kassaapparaten kommer att sitta i. Vrid nyckeln till REG1.

Kjerstin Andersson kommer och hjälper till att stänga senare på kvällen. Om folket går hem tidigare än 21.00 så ring Kjerstin på tel.nr. 0705-237979 så att hon kan komma till hallen tidigare.

 

Bemanning dagtid

Som tidigare ska klubbarna bemanna hallen på torsdagar på dagtid. Januari – april är det

5 torsdagar. Lista kommer att sättas upp på anslagstavlan. V.v. hjälp till.

 

Tävlingar

Snart är det dags för tävlingar i hallen. Den första är Sv.Cupen Öppen som äger rum

14-15/1. KONS ska bemanna caféet på lördagen och QUA på söndagen 15/1. Det är inte så många lag, så det behövs endast 2 personer 8.00-12.30 och 2 personer 12.30-slut. Det behövs även 1 person 10.00-14.00 som hjälper till och grillar.

Om någon vill hjälpa till i caféet v.v. hör av er.

 

Hallsvenskan

Det är nya regler i Hallsvenskan. Endast 1 lag från varje förening får anmäla sig. Vi har anmält 1 lag i div. 1. För att få jämna serier kan det behövas fler lag. Vi har pga detta anmält ytterligare 1 lag. I dagsläget vet vi alltså inte om vi får spela med 1 eller 2 lag.

Lista kommer att sättas upp på anslagstavlan, där ni kan anmäla ert intresse.

Ev. delar SSBF upp serierna så att man spelar antingen lördag eller söndag beroende på antal lag.

Speldagar är: 21/22 januari, 18/19 februari, 4/5 mars, 4/5 november och ev. 19 nov. och ev. 10 december. Spelplatser vet vi inget om ännu.

 

Tidigare har de som spelat Hallsvenskan inte fått någon körersättning. Men eftersom bensinen har stigit i pris har styrelsen bestämt att föraren får 15,-/mil från QUA samt att passagerna ska betala 10,-/mil till föraren. Åker man 5 personer kan man ju faktiskt åka i en bil.

 

Medlemsomröstningen

Styrelsen har ju haft en omröstning angående om utomstående personer utan medlemskap i QUA får vara med och träna med QUA på tisdagar.

Resultatet blev följande:

Ja                44 st

Nej             11 st

Ej svarat      6 st

 

Detta betyder ju att utomstående får vara med och träna med QUA på tisdagskvällarna. Förhoppningsvis kan vi få nya medlemmar på detta sätt.

 

Julfesten 2022

Fredagen 9/12 hade QUA en kombinerad jul/guldfest. Vi var 32 deltagare som fick glögg och pepparkakor, åt en god jultallrik, fick kaffe o kaka och spelade lite boule. Julklappar delades ut och det fanns 2 lotterier med fina vinpriser.

QUA tackar festkommittén, Kerstin Larsson och Ronny Björkman med var sin flaska bubbel.


Styrelsen önskar alla medlemmar En God Jul och

Ett Gott nytt år


På söndagen mötte vi den för oss betydelselösa matchen  mot Knäred. Lynn, Anders och undertecknad tog ända segern och det blev förlust med 1-3. Guld  var ändå vårt. QUA har nu 6 guld och snart kommer även det sjunde.


Distrikserien div 3 för veteraner


QUA vinner Distriktsserien för veteraner div 3 och går upp till förbundsserien div 2. Roland Bengtsson, Tommy Karlsson, Jerry Käsper, Christer Larsson, Kerstin Larsson, Ronny Björkman, Birgitta Morau, Åke Kullman, Tommy Ljungkvist, Jovanka Kristiansson, Birgitta Persson och Sven Jönhede spelar i laget.


Hallsvenskan 2022


QUA vinner Hallsvenskan div 4 och går upp i div 3. Tommy Karlsson, Rune Elisson, Jovankan Kristiansson, Karin Petrander, Flemming Ipsen och Jan Ahlström. Tommy Ljungkvist, , Ante Turkaij, Lisbeth Källström, Benny Andersson, Kerstin Uppström, Klas Nilsson, Michael Uppström, Anders Blixt,  Johnny Persson, Ante Turkalj, Jerry Käsper, Marianne Lilja Nilsson, Birgitta Persson, Christer Pettersson, Anette Jensen och Kristina Wik ser till att det åttonde guldet bärgas.


Varbergs Strancup och SM i Jönköping


I Varbergs strandcup blir det en fin tredjeplats i V55 trippel. På det varma SM i Jönköping är det Christer L och Ronny som tar silver i V75 dubbel. Veckan innan blir jag sjua öppen klass, skytte under SM veckan i Lidköping. 


Tionde guldet


I tävlingen SME65 tar Ronny och Christer S Guld nr nio och i Björnspelen fixar Ib och Dennis tionde guldet. 10 Guld och dessutom 10 år sedan förra elitserieguldet. En stor fest avslutade året för att fira hela klubben. Det är många som genom ideella krafter har lagt grunden för detta guld.


Styrelsen har jobbat hårt för dessa guld. Michael som UK har lag ner stort engagemang och kunnande. Banskötare, reserver och alla som sparrat och hejat på.

Nästa år kommer elitlaget och division 2 laget spela i Västerås, juni och i Ulricehamn, augusti eftersom båda tillhör förbundsserien kan vi åka tillsammans. Vi är många som ser fram mot 2023 efter detta guldår.


Bill Jakobson

Annandagsboule

Måndagen 26 december i Bouletoftahallen.


Anmälan senast 09.30, helst i förväg på listan i hallen eller på vår facebook sida.

4 lottade matcher, kan ev bli på tid eller start vid 2-2.

Kostnad 50 kr, då ingår en halv fralla och kaffe eller the.

Insats för spel 20 kr. Dessa pengar går ut igen

till vinster.

Du behöver ingen licens för att spela, så tag med dig vännerna och ha en trevlig dag tillsammans.


Välkomna och slipp julrean!

Svenska cupen öppen och Hallsvenskan


Lottningen är klar och UK har tagit ut lagen till Svenska cupen öppen och Hallsvenskan


Quatre Boule möter Kalmar i svenska cupens 16-delsfinal som spelas i Malmö söndagen den 15 januari kl 930. Vid vinst möter vi troligtvis Malmöklubbarna Coccinelle eller La Boule d'Or i åttondelen. Tyringe som möter LBO i 32-dels final kan naturligtvis sätta stop för ett Derby.

Vinnaren möter Coccinelle 930 på söndag. 8-delen spelas kl 14 på söndagen i Bouletoftahallen.


Uttagna spelare kan hittas under menyn Föreningen och UK-informerar på denna sidan. Detta gäller även Hallsvenskan helgen efter för div 1. Lottningen, orter och lag är inte klara men det är bra om alla uttagna spelar bokar datumen eller meddelar UK om man inte kan.


Västerås i juni och Ulricehamn i augusti blir spelorter för QUAs veteran elit- och div 2 lag. Kul att förbundet testar att samla förbundsarrangemangen på två orter.Guld och julfest

Det firades ordentligt i fredags kväll. Årets tre seriesegrare och framför allt guldet i Bouleförbundets elitserie för veteraner firades med fest och julmat.


Boulebanorna var dagen till ära krattade och i kaféet

var det framdukat och julpyntat. På programmet stod lotterier och julklappsutdelning men först blev det en värmande glögg med tilltugg.


Vi bordet väntade en delikat tallrik med god julmat. Lök- och Senapsill, Skagenröra, skalade räkor, lax, korvar, sylta, revbensspjäll, skinka, brunkål, rödbetssallad, köttbullar och ostar.


Allsång med roliga nubbevisor sjöngs samstämmingt och fint där Sven och Marianne agerade toastmaster. Efter maten väntade två matcher boule och som tur var blev det ingen dopingkontroll. 


Alla samlades åter i kaféet och det lottades ut den ena vinflaskan efter den andra. Kaffe och mandelmussla med sylt och grädde serverades. Ett spontant sångnummer av Ann-Kristin uppskattades mycket och det hurrades för alla lagen som tagit guld. Elitlaget och div 3 för veteraner vann båda sina serier. Dessutom vann QUA division 4 i Hallsvenskan.


Efter en avslutande boulematch blev det prisutdelning och paketutdelning. Ingen gick hem tomhänt denna dag. Festkommitten tackades och glada men trötta festdeltagare åkte hem.

QUA kvar i division 1

 

Både bra och sämre matcher när QUA spelade div 1 i Hallsvenskan, Åstorp. Målet att hålla sig kvar i div 1 infriades.

 

Det började riktigt bra i Åstorp med vinst i öppen trippel mot LBO-s elitlag. Anette, Patrik och Mikael fick se sig besegrade med 13-7 av Anders, Michael och undertecknad i en välspelad match. Anna Draca spelade riktigt bra i mixed dubbel och hade Matts fått ordning på skotten så hade det säkert blivit vinst även här. Mötet slutat tyvärr 1-3 till LBO och QUA låg fortfarande näst sist i tabellen.


Sista matchen mot Kävlinge började också bra. Vinst i trippeln av Michael, Matts och undertecknad med 13-4 men förlust i mixed dubbel med knappa 11-13. Mixed trippeln vanns 13-2 av Anders, Michael och Lynn och förlust i den sista jämna dubbeln med 10-13. QUA slutade därmed på en sjundeplats i tabellen för  Hallsvenskan.


Vinnare av div 1 blev Kärnan tätt följd av Tyringe. Eslöv får lämna div 1 och spelar div 2 nästa år. Kulltorps bouleklubb tar plats i div 1 och eliten i Hallsvenskan 2023.

Nästa år börjar Hallsvenskan med spel 21-22 januari, 18-19 februari och 4-5 mars. Boka redan nu in dessa datum så du kan spela. Spelorter är inte klara för dessa datum.

Hallsvenskan i Malmö


På söndag avgörs hallsvenskan div 4


Quatre boule har en god chans att vinna serien och gå vidare till div 3. Vi möter Lillens vänner och West wind i de sista mötena. Vinst mot ett av lagen borde räcka.


På onsdagens träning kommer uttagna spelare till Hallsvenskans div 1 som åker till Åstorp att träna lag.

Det kommer ändå finnas plats för stationsträning och möjlighet att sparra lagen.

QUA i Svenska cupen öppen

Quatre Boule spänner bågen och satsar i Öppen klass


Klubben är nu anmälda till Svenska cupen 2023 för öppen klass. Vi i elitlaget är mycket glada för detta beslutet och det var inte svårt att hitta spelare. Grundomgången spelas i Malmö 14-15 januari nästa år.

Slutspelet/Finalen spelas under Riksidrottsssförbundets SM-vecka 4-5 februari 2023 i Skövde.


Vinnaren får sedan spela europacupen. I år tog sig Malmöklubben Coccinelle Pétanque Club till kvartsfinal och slutade 5:a. Kvartsfinalen var jämn men avgjodes i de avslutande tripplarna.

Coccinelle är en av de elitklubbar vi kan få möta i Svenska cupen.


Fyra av våra elitspelare är anmälda till Fyrlingen i Borås. Matts, Michael, Anders och underteckand borde vara väl förberedda eftersom fyrlingen spelas helgen innan Svenska cupen. Fyra dagars intesivt spelande i Fyrlingen kommer bli bra uppvärmning inför Svenska cupen.


Laget till svenska cupen är inte spikat men alla som spelade i veteranrnas guldlag i elitserien 2022 är självklart aktuella. Nya spelare i klubben 2023 ligger också bra till.

QUA vinner div 4


Seger mot Lillens vänner 13-12, 9-13, 13-7 och 13-9 i Hallsvenskans div 4. Serieseger och uppflyttning till div 3 år 2023. Ante Turkaij, Lisbeth Källström, Karin Petrander, Benny Andersson, Klas Nilsson och Rune Elison gjorde det i näst sista omgången. Avlutande matchen mot West wind vanns även den med 3-1. Rune Eliason som var lagkapten var mycket nöjd med lagets instas.

Hallsvenskan i Malmö


På söndag avgörs hallsvenskan div 4


Quatre boule har en god chans att vinna serien och gå vidare till div 3. Vi möter Lillens vänner och West wind i de sista mötena. Vinst mot ett av lagen borde räcka.


På onsdagens träning kommer uttagna spelare till Hallsvenskans div 1 som åker till Åstorp att träna lag.

Det kommer ändå finnas plats för stationsträning och möjlighet att sparra lagen.

Mustaschkampen inställd


Istället

Lördagsboulenu på lördag den 19.e november.

Vi tar anmälan fram till 09.30 går att föranmäla till sven.jonhede@gmail.com

avgift 50 kr då ingår en kopp kaffe och en halv fralla.Inga årskort gäller.


Avgift 20 kr för spelet där allt går ut till priser, inget licenstvång så alla är välkomna gammal som ung!


Styrelsen MBA

Tränare på väg

Grunderna för att kasta bouleklot är enkla men de små rörelserna helt avgörande för kastet. Tränarkursen via svenska bouleförbundet genomsyras av en positiv människosyn där alla har en plats.


Snälltåget från Malmö avgår i tid och efter Hässleholm strålar vi från Skåne samman. Michael och Yngve är lyriska och redan halvvägs till Stockholm har  alla vårafrågor blivit svårt att komma ihåg. Vi är alla inspirerade av våra försök med stationsträning på hemmaplan.

 

Det blir lite letande efter pendeltågstationen vid Stockholms C men efter en stund sitter vi på pendeln till ”Flempan”, Flemingsberg. Lägenhetshotellet saknar personal och via koder tar man sig in i entrén, hiss och sin hotelldörr. Lägenheten har pentry och allt man behöver för att göra egen frukost.

 

I samma byggnad som hotellet ligger både ICA-maxi och Flemmingbergshallen där vi ska vara på kurs nästa dag. Det blir en kort tur till en närliggande restaurangen och goda lammracks innan vi drar oss tillbaka.

 

Kursen börjar på morgonen då vi djupdyker i materialet. Vi har redan träffats en gång via videomöte  och alla har läst in de tre första delarna i kursen på distans. Det känns inspirerande och vi börjar med att alla presenterar sin syn på materialet. Sedan följer en kort genomgång av NPF som handlar om funktionsnedsättning.

 

Efter detta har vi grupparbete om framtiden och Strategi 2025 innan lunch. Efter lunch tas begreppet STEP upp. Det handlar om att justera svårighetsgrader på övningarna och är ett engelskt akronym för Space, Task, Equipment och People. Man kan ändra ytan, uppgiften, utrustningen eller laguppdelning för att köra övningen svårare eller lättare.De fyra dimensionerna för träning diskuteras flitigt. De handlar om Psykisk, Fysisk, idrottslig och Social som alla måste finnas i tankarna när man lägger upp träning. Nästa dag är vi i en boulehall en kort promenad från Flemmingbergshallen.


Det är mer boulespecifika övningar och Anders visar ur kastet ska utföras via video och sedan får vi själva testa. Dagen innehåller också stationsövningar och många aha-upplevelser. Anders talar ofta om enkel rörelse, bra ballans och avslappnat. Själva kastets viktigaste delar är pendeln, axeln och släppet.


Kommande kurser kommer ligga ute i landet och det blir säkert en kurs i Skåne. Min rekommendation är att gå den. Det är bra både för egna och andras boulespel.

Guld och Julfest

Alla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna till en kombinerad Julfest och Guldfest fredagen 9/12 i Bouletoftahallen.  Onsdagen den 9 november fortsätter vi med stationsträningen


Alla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna till en kombinerad Julfest och Guldfest

fredagen 9/12-2022 kl. 17.30 i Bouletoftahallen.  Det blir glögg o pepparkakor, jullandgång,

en öl/ett glas vin och kaffe med kaka,  sång och lite boulespel. Vi kommer även ha ett lotteri med

vinpriser.

 

Övrig dricka får du själv ta med dig. Ta även med en julklapp värd ca 50,- och boulekloten. Allt detta är gratis för QUA´s medlemmar. Din respektive (som inte är medlem) är naturligtvis också välkommen och får betala 150,-.

 

Anmälan senast 29/11 till:

Kerstin Larsson, tel. 0734-225999 eller

Ronny Björkman, tel. 0736-463476 eller

på anmälningslista på anslagstavlan i hallen.

OBS! Anmälan är bindande


Stationsträning


Nu på onsdag fortsätter vi med stationsträningen. Stationsträningen börjar kl 18 med genomgång som vanligt för alla som vill.

På onsdag tränar vi lagen inför Hallsvenskan 6 november.

Vi börjar senast kl 18. Vi kommer också ha stationsträning kl 18 för övriga.


Stationsträning

De två första stationerna syftar till få båge på utkasten när man läggger. Det tvingar också fram bakskruven. Den sista stationen handlar om att styra spelet från start genom att slänga ut lille på rätt avstånd.


Första stationen ska man kasta över ett hinder och sedan få klotet att rulla nära lillen.

Andra stationen ska man kasta i ett cykeldäck.

Tredje stationen ska man kasta lillen på ett visst avstånd.


Lagträning

Beroende på vilka som kommer på onsdag. Mixed dubbel mot Öppen trippel och sedan Mixed trippel mot öppen dubbel. Uttagna spelare till Hallsvenskan hittar du under meny Föreningen och UK informerar på denna hemsida.


Hallsvenskan 6 november


Uttagning av lagen till Hallsvenskan är klar. Om ni är uttagna men inte kan spela måste ni meddela detta omedbart till UK, Michael Uppström. Utagning finns under menyn Föreningen och UK informerar på denna hemsida.


Eftersom det är debut för hemsidan skrivs utagningen även här på förstasidan. Glöm inte skriva in er på lappen i bouletoftahallen om ni vill spela.


Uttagningskommittén (UK) har tagit ut följande spelare till div 1 till Malmö i Hallsvenskan 6 november 2022.

Lynn Ljungberg, Tommy Karlsson, Anette Jensen, Mats Linden, Bill Jakobsson och Anders Blixt.


Uttagningskommittén (UK) har tagit ut följande spelare till Tyringe div 4 i Hallsvenskan 6 november 2022.

Tommy Ljungkvist, Yovanka Christensen, Ante Turkaij, Lisbeth Källström, Karin Petrander, Benny Andersson och Rune Elison.

Ny hemsida för QUA


Det är dags för ny hemsida och det betyder att denna sidan på idrottonline inte kommer uppdateras. På onsdag blir det stationer igen.


Ny hemsida

Det är dags för ny hemsida och det betyder att sidorna på idrottonline inte kommer uppdateras. Sidorna på https://idrottonline.se/QuatreBouleSallskapet-Boulekommer finnas kvar till årsskiftet. Quatre boules nya sidor hittar du i fortsättning här på  www.quatreboule.se.


Stationer på onsdag

På onsdag kommer vi fortsätta med stationerna och denna gång prioritera skytte. 3 stationer direkt hämtade från precisionsskjutning i boule. Dessa bestå av att skjuta klot med lillen framför, skjuta klot som ligger mellan två andra och skjuta klot bakom ett annat. Ni som inte vill vara med på stationer spelar med varandra.


Hallsvenskan och Äpplekriget

Hallsvenskan spelades i helgen och i division 1 ligger QUA 3:a och i division 4 ligger QUA 2:a. Nästa omgång spelas 6 november. Flera QUA-spelare deltog i Äppelkriget i söndags. Lynn och Mats blev 5:a, Klas och Dennis 8:a, Ante och Lena H kom 12:a och Christer med Karin på 20:e plats.

Välkommen till våra träningsdagar

TRÄNINGSSCHEMA

Tisdagar


Lottade omgångar 

  • Tisdag 18:00 till 21:00
  • Bouletoftahallen

Onsdagar


Stationsträning och spelträning


  • Onsdag 18:00 till 21:00
  • Bouletoftahallen

MEDLEMSINFO

Oktober 2022


Hej Boulevänner!

 

 

Hallsvenskan

Fler medlemmar behöver anmäla sig till Hallsvenskan enligt UK. V.v. kolla om ni kan och vill 6/11, 27/11 och 4/12 (end. div. 1). Listan finns på anslagstavlan.

 

Tävlingar i höst

Hallsvenskan 22/10 (KONS), 6/11 (QUA) och 27/11 (FJÄ) kommer att spelas i Malmö. Hjälp behövs som vanligt till caféet.

MBA anordnar även två tävlingar i höst. 19/11 Mustaschkampen (QUA) och

14/12 Luciablixten (KONS).

 

Medlemsavgift och licensavgift

Medlemsavgift och licensavgift för 2023 ska inbetalas på bankgiro 687-2261.

V.v. ange vilken/vilka person(er) avgiften avser.

Medlemsavgiften 2023 är 350,-.

Licensavgiften 2023 är 300,- (100,- för den person som inte haft licens tidigare eller senast för 3 år sedan).

 

OBS! Avgifterna ska vara inbetalda senast 25/11-2022 för att man ska få licenserna i tid till det nya spelåret.

 

Julfest

Festkommittén planerar att anordna en julfest fred. 9/12. Mer information kommer senare.

  

 

Styrelsen QUATRE BOULE

Danmark vann igen


Danmark spelade veteranlandskamp mot SSBF och vann överlägset.


De tre skånska lagen var tända inför resan till Danmark, Soleröd. Starmasters boulehall hade utmärkta banor och en liten stenigare del.

Redan från start visade danskarna vilka bra boulespelare dom är. Vi lunch eller frukost som man säger i Danmark låg vi efter rejält.


Det blev till slut en ganska enkel seger för danskarna 21-41.